Onur Kipri Köşe Yazısı

Onur Kipri Köşe Yazısı

Değerli İş Ortaklarımız ve Sevgili Çalışma Arkadaşlarım,

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017 yılı bizim için, yatırımların ve projelerin yoğun olduğu dinamik bir yıl oldu. Bu vesileyle, yılın genel bir değerlendirmesini yapmak ve önümüzde ulaşılmayı bekleyen hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yıla Almanya’nın Soest şehrinde kurulmuş ve 20 milyon Euro ciroya sahip olan kimya şirketi Dinox’u satın alarak başladık. Bu satın almayla hedefimiz Avrupa pazarına ve Avrupa’daki müşterilerimize doğrudan ulaşarak ciromuzu arttırmaktı. Firmayla entegrasyon süreci tamamlanmıştır.

Çerkezköy’de işletmekte olduğumuz Amonyumpersülfat ve Potasyumpersülfat tesisimizi yeni teknolojiyle ve 10,200 ton/yıl kapasiteyle Yalova’da yeniden inşa ettik ve devreye aldık.

Çerkezköy tesisimizde faaliyetlerimiz Nisan ayında sona ermiştir.

5 Ekim 2017 tarihinde şirketimizin 40. yılını kutladık. Yıldönümümüz kapsamında bir dizi iletişim faaliyeti gerçekleştirdik. Basın toplantılarında, TV röportajlarında şirketimizi, Akkök Holding’in kimyaya verdiği önemi, hedeflerimizi ve büyüme planlarımızı anlattık.

Ekim ayında yeni Hidroklorik Asit tesisimizi 40.000 ton/yıl kapasiteyle devreye aldık. Kasım ayında ise 5,000 ton/yıl kapasiteli DMAHCL tesisimiz devreye girdi. İlaç sektörü için geliştirdiğimiz bu ürünümüzün  %70’ini yurt dışına satmayı planlıyoruz.

Kasım ayında Akferal şirketimizdeki Feralco hisselerini satın alarak  %100 Akkim iştiraki haline getirdik.

Gizem Frit, yoğun geçen müzakere sürecinin sonunda; İspanya’da seramik sektörünün en önemli oyuncularından birini satın aldı.

Ar-Ge merkezimizde katma değeri yüksek ve inovatif projelere odaklanarak çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca Koç Üniversitesi ile birlikte bor teknolojileri araştırma merkezi olarak KABAM’ı kurduk. Dünya bor rezervlerinin dörtte üçüne sahip olan ülkemizde bor tabanlı ileri teknoloji malzemelerinin geliştirilmesini ve üretilmesini hedefliyoruz.

Çalışma ve iş modelimizi geliştiriyoruz. Daha müşteri odaklı ve hızlıyız. Bu kapsamda dijitalleşmeyi tüm süreçlerimize entegre ediyoruz.  Bu sene hedeflerimizde bulunan ENDÜSTRİ 4.0 kapsamında CRM sistemini kurarak hem kurumsal hafıza yaratmayı, hem de müşterilerimize daha hızlı hizmet vermeyi hedefliyoruz.

Önümüzdeki yıl da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. 2018 Nisan ayında yeni performans kimyasalları yatırımımız tamamlanacak.

Diğer taraftan şirket satın alma faaliyetlerimiz devam edecek. Radarımızda plastik, kompozit ve otomotiv sektörü ile alakalı şirketler var.

Akkim olarak 2023 yılı hedefimiz 750 milyon Dolar ciroya ulaşmaktır. Bu hedefe ulaşmak için durmaksızın büyük bir motivasyonla çalışıyoruz. Önümüzdeki yılda da başarılarımıza yenilerini ekleyeceğimize gönülden inanıyoruz. Bu vesileyle iş ortaklarımıza ve emeğini ortaya koyan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor; 2018’in hepimiz için güzel bir yıl olmasını diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla…
Onur KİPRİ / Genel Müdür