Akkim’den Avrupa’da stratejik satın alma

Akkim’den Avrupa’da stratejik satın alma

Almanya’nın Soest şehrinde kurulmuş olan ve yıllık 20 milyon Euro ciroya sahip kimyasal satış ve pazarlama şirketi Dinox, Türkiye’nin öncü kimya şirketi Akkim tarafından satın alındı. Akkim bu satın almayla Avrupa pazarına ve Avrupa’daki müşterilerine direkt ulaşarak, ciro ve kârlılığını artırmayı ve REACH sertifikasyon süreçlerini doğrudan yönetmeyi hedefliyor. Satın almayla ilgili konuşan Akkim Genel Müdürü Onur Kipri, Akkim’in yurt dışı satışlarının yarısından fazlasının Dinox üzerinden gerçekleştirilmekte olduğunu ve her iki şirketin satış ekiplerinin birlikte çalışmasının sinerji ve yeni iş fırsatları yaratacağını söyledi.

İnorganik büyümeyi sürdürmek üzere dünyanın değişik yerlerinde şirketler aradıklarını aktaran Onur Kipri, “Akkim büyümeye devam ediyor. Bu sene inorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz. Gizem Frit şirketi için de bir yurt dışı satın alma projesi var. Bu fırsatları değerlendirmek istiyoruz” dedi.