Akkim Genel Müdürü Onur Kipri’nin Mesajı

Akkim Genel Müdürü Onur Kipri’nin Mesajı

Değerli iş ortaklarımız ve sevgili çalışma arkadaşlarım,

Artık sonuna yaklaştığımız 2015 yılında oldukça belirsiz ve değişken piyasa koşullarıyla mücadele etmek zorunda kaldık. Bir yandan 2015 yılı hedeflerimize odaklanırken; orta-uzun vadeli hedeflerimize ulaşmak için de çalışmalarımızı sürdürdük. Petrol fiyatlarındaki düşüş; Euro Dolar paritesinde değişim; Çin, Brezilya, Rusya pazarlarındaki yavaşlama ve Avrupa’da devam eden durgunluk; ülkemizde ve dünyada terör olayları; jeopolitik riskler; seçim gerginliği ve belirsizlik tüm şirketler gibi bizleri de etkiledi.

Akkim olarak hedefimiz; 2023 yılında minimum 1 milyar dolar ciro büyüklüğünde, Türkiye’nin en büyük kimya şirketlerinden biri olmaktır. 2015 yılı satış hedeflerimizde geride kalmakla beraber orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşacağımıza inancımız tamdır. Uzun vadeli hedeflerimiz doğrultusunda, yeni faaliyet alanlarımızı, “gıda, beslenme, ilaç, biyo bazlı ürünler, performans kimyasalları ve kaplamaları” alanında genişletme kararı aldık. Ar-Ge merkezimizde buna paralel bir yapılanma gerçekleştirdik. Bugün Akkim’in ana faaliyeti olan Temel kimyasallarda da sinerjik yatırımlar ve inorganik büyüme çalışmalarımız sürmektedir.

Yine bu sene, ülkemizde su kaynaklarının korunmasına büyük katkı sağlayacak ultrafiltrasyon yatırımımızı tamamlıyoruz. Uzun süren Ar-Ge çalışmalarımız sonucu ve tamamen kendi teknolojimizle, ultrafiltrasyon sistemleri için özel olarak tasarladığımız delikli elyaf membran modülünü geliştirdik. Suyun kimyasal özelliklerini değiştirmeden, ileri fiziksel arıtma yapan bu yöntem belediyelerde, organize sanayi bölgelerinde ve arıtma tesislerinde kullanılmaktadır. Müşterilerimize hem membran, hem de kimyasal tedarik ederek; tek çözüm ortağı olarak hizmet vermeyi hedefliyoruz. Ülkemizde bir ilk olacak en ileri arıtma yöntemi olan bu membranların üretimine de Yalova’ da, yaklaşık 2,800 m2 kapalı alana sahip tesisimizde, Aralık 2015 itibarı ile başlayacağız.

Akkim olarak; çalışan memnuniyeti ve gelişimini, proses emniyetini, iş güvenliği ve enerji verimliliğini ve işimizin çevre ile uyumunu, gelecek stratejimiz çerçevesinde ön planda tutuyoruz. Aramıza katılan yeni çalışma arkadaşlarımızla, dinamik bir şekilde güçlenirken, geleceğe daha sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu anlayışla geleceğin dünyasına hazırlıklı olacağımıza inanıyor; çabalarınız ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki; yaklaşmakta olan 2016 yılı şirketimiz ve bizler için çok daha başarılı ve iyi bir yıl olacaktır.

Saygılarımla…

Onur Kipri