Ar-Ge Faaliyetlerimiz

Ar-Ge Faaliyetlerimiz

Sürekli büyümeye devam eden Türkiye kimya endüstrisinin lider ham madde üreticilerinden biri konumunda olan Akkim Kimya; yenilikçi ürünler ve servisler geliştiren, sanayiye ve paydaşlarına değer yaratan, dinamik bir çözüm ortağı olma misyonundan hareketle sektördeki yerini, sürdürdüğü Ar-Ge çalışmaları ile desteklemektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2013 yılında “Ar-Ge Merkezi” akreditasyonunu alan Akkim Ar-Ge olarak, kuruluşumuzdan itibaren sürdürdüğümüz üretken, inovatif ve girişimci yapımızı daha sistematik bir şekilde sürdürerek,  ulusal kaynaklarla geliştirdiğimiz ürünlerle ulusal sanayimize ekonomik kimyasal ürünler sunmaktayız.

Akkim Ar-Ge Merkezi 1100 m2’lik teknolojik donanımlı laboratuvar ve pilot tesis, 500 m2’lik ofis alanı olmak üzere yaklaşık 2700 m2’lik bir alanda Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmektedir. Tekstil yardımcı kimyasalları, su ve kâğıt kimyasalları, beton ve asfalt katkı kimyasalları, ev ve kişisel bakım, plastik katkı kimyasalları gibi çok farklı alanlarda araştırma geliştirme faaliyetleri yürüterek, bu alanlarda Türkiye’den ve dünyadan paydaşlarımıza çözüm üretmekte; performans kimyasalları ve temel kimyasallar pazarlarında en büyük oyunculardan biri olma hedefinde ilerlemekteyiz.

Alanlarında uzman, farklı bilim dallarında doktora ve yüksek lisans derecesine sahip 30’dan fazla araştırmacının yer aldığı Akkim Ar-Ge Merkezi, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda belirlediği yeni ürün fikirlerini “Stage Gate” adı verilen dünya çapında yaygın olarak kullanılan Ar-Ge proje izleme sistematiği ile yürütmektedir. Bu sistemde tüm proje fikirleri bir değerlendirme tünelinden geçirilerek, fikirlerin teknik ve ticari olarak her yönüyle detaylı ve sürekli değerlendirilmesi yapılmakta, böylelikle stratejiye uygun inovatif fikirler hayata geçirilerek müşteri memnuniyeti sağlanmaktadır. Müşterilerimizin başarısı bizim başarımızdır.

Akkim Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı ve en prestijli ulusal ödül olan İnovaLİG’de İnovasyon Stratejisi kategorisinde 2017-2018 yılları finalisti olarak Üstün Başarı Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda Avrupa İş Dünyasının en önemli ödülleri arasında yer alan Avrupa İş Ödülleri’nde (European Business Awards)  “Ulusal Şampiyon (National Winner)” seçilerek İnovasyon kategorisinde rakipleri ile yarışmaya hak kazanmıştır.

Akkim Ar-Ge özkaynaklarıyla yürüttüğü projelerin yanı sıra, yürütülen 20’ye yakın proje TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenmeye layık bulunmuştur. Bugüne kadar 25 ulusal ve uluslararası patent başvurusu yapılmıştır. İnovasyon endeksi ise %18 seviyesindedir.

Bilimsel bilginin ticari ürünlere dönüştürüldüğü, know-how üreten öncü bir Ar-Ge Merkezi olma yolunda ilerleyerek, ülkemiz için değer yaratmaya, daha çok çalışmaya ve daha çok üretmeye devam edeceğiz.