Onur Kipri köşe yazısı

Onur Kipri köşe yazısı

Değerli iş ortaklarımız ve sevgili çalışma arkadaşlarım,

Yoğun bir gündem ve çalışma ile 2017 yılının da ilk yarısını geride bıraktık.

Bölgesel ve global çalkantılar ve gerginlikler sürmekte. Her şeye rağmen işlerimizi geliştirmeyi, karlılığımızı korumayı ve hedeflerimize odaklanmayı sürdürüyoruz.

Yılbaşında yeni Yalova Persülfatlar tesisimizi devreye aldık. İlk yarıyıl boyunca bu fabrikamızda optimizasyon çalışmaları sürdü ve artık tam kapasite ile çalışıyor. Aynı süreçte Çerkezköy’de durdurduğumuz tesisin de kapatılması çalışmalarını sürdürdük. 30 Haziran 2017 itibariyle Çerkezköy fabrikamızı kapattık. 1981 yılından beri Akkim’in önemli bir parçası olarak müsterilerine hizmet vermiş tüm Çerkezköy yerleşkesi çalışanlarına emek ve katkıları için bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

15 Şubat 2017 tarihinde Almanya’nın Soest şehrinde Dinox Handels GMBH şirketini satın aldık. Buradaki süreçleri de Akkim’e entegre etmek ve daha verimli bir hale getirmek için çalışmalarımız sürüyor.

Mayıs ayında İstanbul merkez ofisimizi Maçka’dan Gümüşsuyu’ndaki Akkök Holding (Akhan) binamıza taşıdık. Artık hem Holding, hem de grup şirketlerimizle çok daha yakın iletişim içerisinde çalışmaya başladık.

Klor Alkali ve Metil Aminler tesislerimizde yeni ürünler ve kapasite artışı yatırımlarımız devam etmekte olup; 3. çeyrek içerisinde bu yatırımları devreye almayı planlıyoruz.

Akkim bünyesinde yer alan Gizem Frit de Avrupa’da yeni bir şirket satın alma fırsatını değerlendiriyor. Sene sonunda projenin tamamlanmasını bekliyoruz. Böylece ilk kez Avrupa’da bir üretim şirketine sahip olacağız.

Yine Akkim olarak bazı şirket satın alma projelerini değerlendiriyoruz. Hedefimiz 2018’in ilk yarısında bir satın alma projesini daha tamamlamak.

Ultrafiltrasyon tesisimizde üretim devam ediyor. Artık daha büyük çaplı siparişler almaya başladık. Büyük bir deniz suyu arıtma tesisinin modüllerinin yenilemesini yapıyoruz ve bir organize sanayi bölgesi (OSB) arıtma tesisinde Akkim Akualys modülleri kullanılarak UF sistemi kuruluyor.  Gündemde birçok yeni özel sektor ve kamu projeleri var. Aynı zamanda ihracat için de stratejik pazarları geliştirmekteyiz.

Ar-Ge merkezimizde katma değeri yüksek ürünler için çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızı farklı platformlara da taşıyoruz. Mayıs ayında Koç Üniversitesi bünyesinde “KABAM” “Koç & Akkim Bor Araştırma Merkezi” kuruldu. Burada çok çeşitli sektörler için bor türevlerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Akkök Holding genelinde fark yaratan çalışmaları ödüllendirmek amacı ile tasarlanan “Yıldız Akköklüler” İnovasyon Yarışması’na katılmak üzere 25 proje başvurusu gerçekleşti. Akkim’in inovasyon kültürünün gelişimi için bu önemli bir gösterge!

Sözlerimi tamamlarken; Akkim’in 5 Ekim 2017 tarihinde 40. yaşını kutlayacağını belirtmek istiyorum. Türkiye’ye büyük ve stratejik kimya yatırımları kazandırarak, başarı hikayeleriyle geçmiş, dolu dolu bir 40 yıl… Geçmişimizden ve başarılarımızdan gurur duyuyoruz. Bundan sonra da başarılarımızı devam ettirmek, Akkim’i çok daha iyi bir noktaya getirmek için tutkuyla ve özveriyle  çalışmaya devam edeceğiz.

Sevgi ve saygılarımla…

Saygılarımla