AKKİM’iN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU / PLATİN – 1 TEMMUZ 2022

• 1 Temmuz 2022
AKKİM’iN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU / PLATİN – 1 TEMMUZ 2022

Değerli Akkök Holding Çalışanları,

Akkim Kimya olarak “Yaşama Kimya ile Değer Katarız” misyonumuzla geleceğimizi bugünden teminat altına alan sürdürülebilirlik idealini benimsiyor, bu doğrultuda toplumsal ve çevresel sorumluluklarımızı yerine getirmeyi birinci planda tutuyoruz.

Genel Müdürümüz Sayın Onur Kipri, aylık iş ve ekonomi dergisi Platin’in yeni sayısında yayımlanan sürdürülebilirlik ekindeki tam sayfalık röportajında, bu alandaki çalışmalarımızı okurlarla paylaştı. Akkim’in dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Global Compact’in sürdürülebilir kalkınma ilkelerini benimsediğini belirten Sayın Kipri, 2007’den bu yana taraf olduğumuz Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında orta ve uzun vadeli yol haritamızdaki aksiyonlarımızı hayata geçirdiğimizi dile getirdi.

Sayın Kipri, Toplumsal cinsiyet eşitliğinden biyoçeşitliliğe dek farklı alanlardaki ödüllü uygulamalarımızı Global Raporlama İnisiyatifi’nin belirlediği standartlara uygun olarak şeffafça raporlayıp tüm paydaşlarımızın erişimine sunduğumuzu ifade ederek, “İş sonuçlarımız ve sürdürülebilirlik endeksleri, sürdürülebilir ekonomik performansımızın yanında çevresel ve sosyal performansımızı etkileyen tüm süreçlerimize ait fırsat ve risklerin yönetiminde başarılı olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Genel Müdürümüz Sayın Onur Kipri’nin röportajının tamamını ekte bulunan dokümandan okuyabilirsiniz.

Saygılarımızla,
Akkim Kimya Kurumsal İletişim