Akkim Gündem | Sayı 21

Ekim-Aralık l 35 YETIŞKINLERIN GÜNLÜK VITAMIN IHTIYAÇLARI CINSIYETE GÖRE FARKLILIK GÖSTERIR MI VE NE KADARDIR? Vitamin A: Erkeklerde 1000, kadınlarda 800 mikrogram Vitamin B1: Erkeklerde 1,2-1,5 mg, kadınlarda 1-1,1 mg Vitamin B2: Erkeklerde 1,3 mg, kadınlarda 1,1 mg Vitamin B3: Erkeklerde 16 mg, kadınlarda 14 mg Vitamin B5: Pantotenik asit erkek ve kadınlarda 5 mg Vitamin B6: Erkeklerde 1,7 mg, kadınlarda 1,5 mg Vitamin B12: Erkek ve kadınlarda 2,4 mikrogram Vitamin C: Erkeklerde 90, kadınlarda 75 mg Vitamin D: Erkek ve kadınlarda 5-10 mikrogram Vitamin E: Erkeklerde 10 mg, kadınlarda 8 mg Vitamin K: Erkek ve kadınlarda 70 mikrogram Pantotenik asit: Erkek ve kadınlarda 5 mg Vitamin A: Karaciğer, balık, yumurta, süt, koyu yeşil sebzeler, koyu renkli meyveler. A Vitamin D: Balık, süt, yumurta, tahıllı gıdalar, mantar, peynir, tereyağı, yoğurt, kefir. D Vitamin E: Ayçiçek yağı, buğday tohumu yağı, fındık, badem, et, zeytinyağı. E Vitamin B2: Süt ve süt ürünleri, tahıllar, balık, yumurta, karnabahar, baklagiller. Vitamin B1: Baklagiller, kırmızı et, işlenmemiş tahıl ürünleri, fındık. Vitamin B5: Karaciğer, yumurta sarısı, sebzeler. Vitamin B3: Süt ürünleri, balık, yumurta, fındık, kümes hayvanları. Vitamin B6: Baklagiller, fındık, buğday kepeği, et, tavuk, muz, patates, kavun, ıspanak. Vitamin B12: Süt ürünleri, alabalık, somon, kırmızı et, tavuk, yulaf ezmesi. Vitamin C: Turunçgiller, yeşil sebzeler, domates, patates. Vitamin K: Yeşil yapraklı sebzeler, tereyağı, margarin, karaciğer, süt, kırmızı et, kahve.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTczMDA=