“Fortune 500” Araştırması Sonuçlandı

• 7 Temmuz 2022
“Fortune 500” Araştırması Sonuçlandı

Değerli Akkök Holding Çalışanları,

Fortune dergisi tarafından her yıl hazırlanan Türkiye’nin en önde gelen büyük şirketlerinin belirlendiği “Fortune 500” araştırması kamuoyuna duyuruldu. Şirketlerin 2021’deki yıllık toplam net satışları üzerinden hazırlanan listede, Akkök Holding grup şirketlerinden Aksa Akrilik, Sepaş Enerji, Ak-Pa, Akenerji, Akkim, SEDAŞ ve Akcoat yer aldı.

Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasındaki Aksa Akrilik, genel listede bu yıl 13 basamak ilerleyip 74.’lüğe yükseldi. Faiz, Vergi Öncesi Karlılık’ta 43. sırada yer alan Aksa Akrilik, bu alanda ülkemizin en önde gelen 50 şirketi arasında gösterildi. Ayrıca Aksa Akrilik, Kimyevi Madde sektörel listesinde de 3. sıraya çıktı.

Bu sene de ilk 100 şirket arasına giren Sepaş Enerji, genel listede bir basamak yükselerek 84. olurken Enerji sektörel listesinde ise 10. sıraya yükselmeyi başardı.

Araştırmada büyük başarı elde eden Ak-Pa, genel listede 26 basamak çıkarak 136. sırada yerini alırken Toptan ve Dış Ticaret kategorisinde 5. sıraya yükseldi. Ak-Pa, en çok ihracat yapan şirketler sıralamasında 36, Öz Kaynak Kârlılığı En Yüksek 50 şirket sıralamasında 7, Çalışan Başına Satış Hacmi’nde 16, Özkaynak Devir Hızı listesinde ise 20. sırada yer aldı.

Enerji sektöründe bir basamak yükselerek 16.’lığa yerleşen Akenerji genel listede 12 basamak ilerleyerek 151; Faiz, Vergi Öncesi Karlılık’ta ise 22. sıraya ulaştı.

Araştırmada bu sene de yer alma başarısı gösteren SEDAŞ ise enerji sektöründe 22.’liği korurken genel listede 291. sırada yer aldı.

Bu yıl listede büyük bir çıkış yapan Akkim, tam 69 basamak birden atlayarak genel sıralamada 252, İhracatını En Çok Artıranlar arasında 50 ve Kimyevi Madde sektöründe ise geçen seneye göre 2 sıra yükselerek 7. sıraya ulaşma başarısını elde etti. Kimyevi madde sektörel listesinde 18. sırada yer alan Akcoat, Öz Kaynak Kârlılığı en yüksek 50 şirket içerisinde 11. sıranın sahibi olurken, genel sıralamada ise 454. oldu.

Aksa Akrilik, Sepaş Enerji, Ak-Pa, Akenerji, Akkim, SEDAŞ ve Akcoat’u 2021 yılında gösterdikleri başarıları dolayısıyla kutluyor, bizlere yaşattıkları mutluluk için teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla,

Akkök Holding Kurumsal İletişim