Nobel Kimya Ödüllü Bilim İnsanları Türkiye’de

04 Temmuz 2013

44. Dünya Kimya Kongresi Ak-Kim’in ana sponsorluğunda, Türkiye Kimya Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenecek.

Ak-Kim Avrupa pazarında % 30 büyüdü

12 Haziran 2013

Ak-Kim Kimya 2012 yılında Avrupa’ya ihracatını miktar bazında yüzde 30 artırdı. 2012 yılını 144 milyon dolar ciroyla kapatan Ak-Kim, 2013 yılında yüzde 11 büyümeyi ve 2017 yılında net satışlarını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Ak-Kim Kimya’dan Türk kimya sektörüne “tarihi” destek

07 Mayıs 2013

Türkiye’de kimyanın ve kimya öğretiminin gelişimini belgelemek ve arşivlemek, kimya tarihine ilgi duyan okuyuculara değerli bir eser bırakmak amacıyla Prof Dr. Emre Dölen tarafından kaleme alınan “Türkiye’de Kimya Öğretiminin Tarihçesi” isimli eser, Türkiye Kimya Derneği Yayınları etiketiyle çıktı. Prof. Dr. Fritz Arndt’ın yayınlanmamış anılarından önemli bir bölümü Türkçe olarak ilk kez bu eserde yer alıyor.

Yalovalılar “Aşkın Kimyasını Anlamak” için buluşuyor

01 Nisan 2013

Şair Aşkın Tuna, 6 Nisan Cumartesi günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek şiir dinletisinde Yalovalılara “Aşkın Kimyasını” anlatacak.

Ak-Kim Kimya, Feralco işbirliği ile AKFERAL’i kuruyor

25 Temmuz 2013

Ak-Kim Kimya, Avrupa’nın 2. büyük su kimyasalları ve koagülant üreticisi olan Feralco ile eşit hisseli ortaklığa imza atarak AKFERAL şirketini kuruyor. Sektörün gelişimine büyük katkı sağlayacak AKFERAL, ürünlerini Yalova’da bulunan Ak-Kim Kimya tesislerinde üretecek.