Ak-Kim Kimya‘‘Ar-Ge Proje Pazarı’’ndan birincilik ödülüyle döndü

16.11.2015

Türkiye’nin öncü kimya şirketi Ak-Kim Kimya, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğündeve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen"Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe AR-GE Proje Pazarı’’ yarışmasındabirincilik ödülü almaya hak kazandı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlik,İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ortaklığında gerçekleşti. Ak-Kim Kimya ‘‘Nanoteknolojik Yüzey Koruma Kimyasalı’’ projesi ile 140 proje içerisinden ilk 30’a girmeyi başararak ‘‘Boyalar ve Yapıştırıcılar’’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Ödülü Ak-Kim adına, proje sahibi kıdemli araştırma uzmanı Emre Akar aldı.

Kimya sektörünün en büyük inovasyon etkinliği olarak bilinen‘‘Ar-Ge Proje Pazarı’’, üniversiteler, araştırma kurumları, sanayiciler ve girişimciler ile kamu kurumlarını bir araya getirdi.Dereceye giren projeler, yıl boyunca sektörel fuarlarda sergilenecek ve sanayiciyle buluşacak.